Videoprezentáció


A videoprezentáció eszköz segítségével könnyen készíthet felvételt prezentációval támogatott tantermi előadásokról. A felvett videókhoz tartalomjegyzéket és feliratozást is társíthat, majd egy gombnyomással megoszthatja a felvételt a CooSpace-ben. Az eszköz nem csak a PowerPoint-tal támogatott előadások felvételét segíti, hanem arra is lehetőséget ad, hogy akár otthoni körülmények között, a saját gép képernyőjén zajló folyamatokat is rögzítsük (pl. egy excelben történő számítási feladat megoldásának levezetését).  

VPrez minta 2. - Mérés, értékelés


VPrez minta 1. - Egyszerű számítási műveletek Excelben

A program megnyitásakor megjelenő képernyőn négy fő gombot lát: 

  1. PowerPoint felhasználásával (Új videoprezentáció rögzítése)
  2. Képernyőkép rögzítésével (Új videoprezentáció rögzítése)
  3. Videófájlból (Meglévő videófájl szerkesztése)
  4. Szerkesztés (Meglévő videprezentáció szerkesztése)

Bármelyik gomb fölé viszi az egeret, az adott lehetőségről egy rövid tájékoztatót talál a képen is bejelölt "Információk" felirat alatt. Javasoljuk, hogy ezt alaposan olvassa át, mielőtt továbblép!

vprez_nyitokep_uj.png

Új videoprezentáció készítése videófájlból

Ha van olyan videófelvétele (pl. .avi, .mp4, .flv, .mov kiterjesztésű), amelyhez tartalomjegyzéket és feliratot szeretne társítani, akkor válassza a "Videófájlból" gombot. 

Meglévő videoprezentáció szerkesztése


Előfordulhatnak olyan esetek, amikor valamilyen oknál fogva nem tudja a felvételt követően meg is szerkeszteni a videoprezentációt. Ebben az esetben egy későbbi alkalommal visszatérhet az alkalmazásba, ahol a "Szerkesztés" gombot kell választania. 

Videoprezentáció publikálása és lejátszása


A programmal felvett és megszerkesztett videoprezentációk lejátszása a CooSpace-ben történik. A közzétételnek két különböző módja van.

Telepítés és technikai tudnivalók


A VPrez szoftver, amellyel vidóprezentációkat készíthet, egyelőre csak Windows operációs rendszer alatt működik. (Nem tudja használni sem Linux, sem pedig Mac operációs rendszerek alatt.)