Kérdésbank

Az online számonkérés megvalósításának első lépése a kérdésbank felépítése, amikor különböző típusú tesztkérdéseket hozhatunk létre. A kérdéstípusok között többek között megtaláljuk az egyszeres és többszörös választást; a rövid szöveges választ; az igaz/hamis kérdést; a relációanalízist; a párosítást; a sorbarendezést és a kategorizálást. Egy adott kérdés megszerkesztésekor be kell állítanunk a helyes választ és a kérdésre kapható pontszámot is. Továbbá mód van arra, hogy a kérdések minél változatosabb megjelenítése érdekében a lehetséges válaszokat összekevert formában jelenítsük meg az egyes hallgatók számára. A kérdésbankban elhelyezkedő kérdéseket a könnyebb tájékozódás és kezelés érdekében mappákba és almappákba rendezhetjük. Az importálás lehetőséget ad arra, hogy a kérdéseink egy adott fájlformátumból, vagy egy speciálisan szerkesztett szövegformátumból bekérve kerüljenek bele a kérdésbankba. Az exportálás segítségével pedig a kérdésbankban lévő összes kérdést kikérhetjük xml formátumban.


A kérdésbank eszköz

Színtér (közös) kérdésbank létrehozása

Az alábbi módon tud új kérdésbankot létrehozni a színtérben.

Színtér kérdésbank kezelése

A színtérben létrehozott - akár közösen is szerkeszthető - kérdésbankokban történő munka (kérdés létrehozása, törlése, módosítása, mappák létrehozása, stb.) pontosan úgy történik mint a személyes kérdésbankban.

Lásd itt.

 

Kérdésbankok elérése

A kérdésbankokat a főoldalon találhatjuk a vízszintes főmenü "kérdések" pontja alatt. Kattintsunk a "kérdésbank"  opcióra, és a kérdésbank főoldalán mappákba rendezve láthatjuk a kérdéseket. Itt tudunk kérdést vagy mappát hozzáadni, másolni, importálni vagy exportálni kérdéseket és mappákat.