Tananyagok elérése hallgatóknak

Az elemi fájlként feltöltött, mappákba nem rendezett fájlokat a "Tananyagok" dobozban érheti el. 

tananyag_szinterfooldalon.png

A Tananyagok között található elemek kétfélék lehetnek: 

  1. SCORM tananyagok
  2. Letölthető fájlok: ide tartozik minden olyan fájl, ami nem SCORM tananyag, kiterjesztéstől, fájltípustól függetlenül


Letölthető fájl

Ha rákattint a letöltehető fájl nevére, akkor a megnyíló felületen látható a fájl előnézete, a "Letöltés" gomb, és a letöltési lehetőség időintervalluma (amennyiben ezt a feltöltő korlátozta). 


SCORM tananyag

A SCORM tananyagok két alapvető dologban különböznek a többi fájltól. Egyrészt nem tölthetők le a színtérből, hanem a lejátszásuk a CooSpaceben biztosított. Másrészt pedig többféle statisztikát biztosít a rendszer a tananyagok megtekintéséről és a benne lévő feladatok, tesztek teljesítettségéről a SCORM tananyag feltöltőjének (oktatónak). 

Amikor először nyitja meg a SCORM-ot, akkor az alábbi képernyővel találkozhat:

Itt láthatja kiírva a SCORM elérhetőségének időintervallumát, a tananyag tartalomjegyzékét és a "Lejátszás" gombot, amivel beléphet magába a tananyagba, és elkezdheti azt megtekinteni, megtanulni. 

Amikor már nem először lép vissza az adott SCORM tananyagra, akkor némileg más képernyőt lát:

  • Lejátszás folytatása: ha erre kattint, akkor a korábban megkezdett (jelen példában 2014.04.17-én 13:28:24-kor megkezdett) tananyag lejátszást folytathatja, ami azt jelenti, hogy a már megtekintett SCORM oldalakat nem kell újra megnéznie. 
  • Lejátszás (új próbálkozás): ha erre kattint, akkor teljesen előlről kezdheti a SCORM lejátszását, vagyis amit korábban abban megtekintett, vagy feladatot megoldott, az is megoldatlanok, vagyis újra kell mindent csinálnia. 

A Tartalomjegyzék alatt pedig egy táblázatot lát, ami az adott SCORM tananyaggal kapcsolatos tevékenységeinek a statisztikáját mutatja. Ha ebben a tánlázatban az első oszlopban lévő dátumra kattint, akkor egy még részletesebb statisztikát fog látni. Ugyanezek az adatok kerülnek kijelzésre a SCORM feltöltője, azaz az oktató számára is akkor, amikor az Ön tevékenységeit és eredményeit akarja megnézni a tananyaggal kapcsolatban.