Blog

Web-naplót (blogot) csak az oktató hozhat létre, de kétféle funkciót adhat neki. Az egyik esetben ő maga lehet a blog írója: ilyenkor a hallgatók kommentelni tudják az oktatói blogbejegyzéseket. Ezt többek között akkor érdemes használni, ha az oktató folyamatosan, rendszeresen szeretne olyan bejegyzéseket közzétenni, amelyekre hallgatói válaszokat, reakciókat vár: például egy-egy kisebb témakör feldolgozására, vagy egy-egy problémafelvetés megvitatására is alkalmas lehet. A másik esetben az oktató a hallgató számára hozhat létre blogot, vagyis a hallgatók lesznek a bejegyzések írói, azaz a bloggerek. Ez lehet egy minden hallgató számára közös blog is, ahol mindenki blogger és kommentelő is egyben: ez a megoldás alkalmas lehet egy közös projekt haladásának és tapasztalatainak rendszeresen rögzítésére. De lehet a blog egyetlen hallgatóra szabott, egyéni blog is, amely azért praktikus, mert így feladatként is kiadható a hallgatónak a blogvezetés azzal a céllal, hogy a hallgató tanulási naplót vezessen, vagy „dokumentálja” a saját fejlődési folyamatát.

A blog eszköz

A blogok elérése

A színtér blogjai a színtér főoldalán a 'Blogok' pont alatt találhatók az utolsó bejegyzés és megjegyzés dátumával.

 

Blog bejegyzés elolvasása, kommentelése, értékelése

A bejegyzéseket megnyitni a nevükre kattintva lehet. (Ha a blog létrehozója úgy rendelkezett, akkor a bejegyzések teljes tartalma megjelenik a blog főoldalán.)

 

Új bejegyzés írása

Új bejegyzés írásához kattintson az „Új bejegyzés írása” gombra.

 

Bejegyzés módosítása, törlése

A bejegyzések módosíthatóak (ehhez megfelelő jogosultság szükséges). Ehhez lépjen be a módosítani kívánt bejegyzésbe, majd kattintson a menüsorban felette a „Módosítás” gombra.

 

Új blog indítása

Amennyiben Önnek van a színtérben blog létrehozási joga, úgy az alábbi módon tud új blogot létrehozni a színtérben.