Ötletdoboz

Az ötletdoboz egy olyan eszköz, amely nem egyszerűen az ötletgyűjtést, azaz a brainstormingot támogatja, hanem annál többre is képes. Az oktatók, hallgatók szabad ötletgyűjtése mellett az eszköz arra is lehetőséget ad, hogy az ötletekre szavazatokat adjunk le. A szavazás biztosítja, hogy az ötletek listája egy folyamatosan változó, dinamikus lista legyen: a résztvevők +1 / -1 pontokkal szavazhatnak a felmerülő ötletekre. Ezáltal kerülhetnek kiválasztásra a közösség által legjobbnak és leggyengébbnek tartott ötletek.


Az ötletdoboz eszköz

Ötletdoboz létrehozása

Az eszköz létrehozásához kattintson az "Új eszköz" gombra, és válassza az "Ötletdoboz" eszközt. Ezután az alábbi kép jelenik meg.

Ötletek hozzáadása és szavazás ötletekre

Az ötletgyűjtés lényege, hogy a bevont résztvevők segítségével egy dinamikusan változó ötlethalmaz jöjjön létre, amelyben a dinamizmust az adja meg, hogy az ötletekre leadott szavazatok alapján a legkedveltebb és legkevésbé kedvelt ötletek skálája folyamatosan mozog. 

Ötletek törlése

Az ötletdoboz résztvevői csak a saját ötleteiket törölhetik, az ötletdoboz létrehozója (kiírója) viszont moderálhatja a résztvevők ötleteit, azaz adott esetben kitörölheti bármelyiket.