Színtérműveletek

A színtér archiválása, aktiválása, törlése megfelelő jogosultság esetén a színtérműveleteknél hajtható végre.

A színtér műveletek a színtérfőoldalán a menüben jobb oldalt található gombbal érhetőek el. Kattintsunk a gombra, akkor megjelennek a lehetséges műveletek.

szinter_muveletek.pngA megfelelő menüpontra kattintva érhetjük el a különböző színtérműveleteket. 

Feltöltés régi alapján

A feltöltés régi alapján funkcióval egy már létező színtér tartalmait tölthetjük fel az új színtérbe oly módon, hogy a színtérbe az eszközök és az azokban található tartalmak importálódnak az új színtérbe, azonban a felhasználók nem, illetve a feltöltés egyedileg is beállítható.

Színtér archiválása

A CooSpace-ben lehetőség van azokat a színtereket archiválni, melyeket már nem kívánjuk aktívan használni.

Színtér inaktiválása

A színtér inaktiválásával a feltöltött tartalmak megmaradnak a rendszerben, azonban a színtér résztvevői nem férnek hozzá a színtérhez, és az abban található eszközökhöz se. 

Színtér áthelyezése

Lehetőség van színtér áthelyezésére egy másik színtér alszíntereként, illetve ezzel a funkcióval lehet egy már létező alszíntérből színteret létrehozni. 

Szinkronbeállítások

A szinkronbeállítások menüben különböző feltételek mentén adhatunk hozzá résztvevőket a színtérhez. A feltétel lehet bármilyen adat, amelyet a felhasználókról a vállalat HR-rendszere vagy az oktatási intézmény adatbázisai tárolnak és szinkronizálnak a CooSpace rendszerrel. Ezzel a funkcióval egyszerűen adhatunk hozzá olyan felhasználókat, akik mind megfelelnek bizonyos feltételeknek. Például ha az összes férfi biológushallgatót szeretnénk hozzáadni a színtérhez, a csoporttagság alapú tagszinkronnal ez egyszerűen és gyorsan megvalósítható, mivel a rendszer válogatja ki a feltételeknek megfelelő felhasználókat. 

Színtér törlése

Ha törölni szeretné a színteret, akkor a bal oldali menüsor "Színtér törlése" menüponttal megteheti. Ekkor egy felugró ablakban megerősítést kér a rendszer, hogy biztosan szeretné-e törölni a színteret.