Naptár

A CooSpace rendszer számos olyan adatot rögzít, amelyek valamilyen módon határidőhöz, vagy idő-intervallumhoz kötődnek. Ezen adatok összessége határozza meg egy oktató, egy hallgató beosztását, elfoglaltságát. Ezért a CooSpace minden felhasználója számára saját naptárat biztosít, amelyben a tevékenységek, elfoglaltságok összesítve láthatók. A naptárban az egyes színterek rétegeket alkotnak, amelyeket a felhasználó egyszerűen ki és bekapcsolhat. A naptárhoz szabványos felületen adatot szolgáltathat az ETR és a Modulo, illetve lehetőség van az adatok Exchange-szerver felé vagy épp webes naptár-alkalmazások felé történő szinkronizálására.

A személyes naptár

A bal oldali menüben látható naptár jelzi

  • az aktuális napot (sárga körben),
  • a hónapban esedékes határidőket (piros pötty),
  • és a jelenléti alkalmakat (sárga pötty).

 

A részletes naptár eléréséhez kattintson

  • valamelyik napra (napi nézet),
  • a hónap nevére vagy a naptár feliratra (havi nézet).


1.png

Részletes naptár

A részletes naptár a jobb oldali munkaterületen jelenik meg. A nézetek között a naptár tetején található nézetváltó gombokkal lehet váltani.

Személyes bejegyzés létrehozása

A színterekből származó naptárbejegyzések mellett lehetőség van saját személyes bejegyzések felvitelére is. Ezek a bejegyzések lehetnek események (pl. találkozók, megbeszélések... stb.) és határidők.

Személyes bejegyzés kezelése

Személyes bejegyzés módosításához, törléséhez, készre állításához kattintson a bejegyzésre a részletes naptárban.

Szűrés szinterek szerint

A részletes naptárban lehetőség van az egyes szinterekből jövő bejegyzések megjelenítésére illetve elrejtésére. Sok színtér esetén ezzel a módszerrel könnyen áttekintetőek a teendők.

A naptár szinkronizálása külső naptárba

A CooSpace naptárát be lehet illeszteni a nevesebb e-mail szolgáltatók által biztosított naptárakba (Gmail, yahoo, hotmail) és a MS Outlook naptárba is. A beillesztés után a szinkronizáció automatikusan működik, s így a CooSpace eseményei folyamatosan elérhetőek lesznek az adott naptárban.

Címkék: személyes, naptár