Videoprezentáció publikálása és lejátszása


A programmal felvett és megszerkesztett videoprezentációk lejátszása a CooSpace-ben történik. A közzétételnek két különböző módja van.

I. Közzététel közvetlenül a Vprez szoftverből

A videoprezentáció szerkesztési ablakában található egy "Feltöltés a CooSpace-be" gomb, amely lehetőséget ad arra, hogy a szerkesztési teendők végeztével a szerkesztő (oktató) azonnal a CooSpace-be publikálja a videoprezentációt.

Az alábbi képen bejelöltük a gombot, és megmutatjuk azt a felbukkanó ablakot, amelyben meg kell adnia a CooSpace intézményének adatait.

vprez_feltolt_csbe.png


A "Feltöltés" gomb megnyomása után a rendszer a feltöltő személyes dokumentumtárának "Vprez" mappájába tölti fel. Ez a mappa a feltöltés során automatikusan jön létre. Innen, a CooSpace általános használatának megfelelően, bármelyik színtérmappába beszúrható a videoprezentáció.

II. Közzététel a Vprez szoftver mellőzésével

  1. Nyisson meg bármilyen dokumentumtárat! (Személyes dokumentumtár vagy Színtér dokumetumtár - Mappa) 
  2. Nyomja meg az "Új (fájl feltöltéssel)" gombot! 
  3. Tallózza ki a videoprezentációt! (kiterjesztése .vprez)
  4. Állítsa be a Metaadatot "Videoprezentáció"-ra! 
  5. Nyomja meg a "Feltöltés" gombot! 


vprez_feltoltes_CS.png


A feltöltés után rákattintva a videprezentációs fájl nevére, a videó automatikusan megnyílik egy lejátszó ablakban, amelynek a közepén található a "Play" (lejátszás) gomb. 


vprez_lejatszas.png


A videolejátszó ablak jobb alsó sarkában találja meg a feliratválasztó gombot, amelyen a "cc" felirat látható. Erre kattintva felgördül a videóhoz elérhető feliratok listája. Válassza ki, hogy milyen nyelven szeretné olvasni a videóhoz készített feliratot! 


vprez_lejatszas_feliratvalasztas.png