GYIK

Miért nem tudok fájlt csatolni a feladatbeadáskor? (Miért nem nyílik ki teljes egészében a szövegszerkesztő?)

Ezekben az esetekben általában az szokott lenni a probléma, hogy a böngészőben telepített valamely bővítmény akadályozza az eszköztár kinyitását vagy teljeskörű használatát.

Nyissa meg az adott böngészőben a bővítményeket:

  • Firefox: Eszközök / Kiegészítők / Bővítmények
  • Google Chrome: Beállítások / Bővítmények

A felesleges vagy ismeretlen bővítményeket kapcsolja ki, vagy inkább törölje le. Ezt követően próbálja meg újra a CooSpace-ben a szövegszerkesztő használatát. (Ha nem tudja törölni vagy kikapcsolni a bővítményeket egy adott böngészőben, akkor próbáljon meg egy másik böngészőt vagy egy másik számítógépet használni.) Ez a probléma nem csak a feladadtbeadáskor, hanem a fórumhozzászólás írásakor, vagy blogbejegyzés, ill. -komment írásakor is jelentkezhet - javasoljuk, hogy ezekben az esetekben is a fenti lépéseket hajtsa végre. 


Miért nem tudok fájlt feltölteni a saját dokumentumok közé?

Az új CooSpaceben minden felhasználónak van saját dokumentumtára. A dokumentumtárba - legyen az saját vagy színtérbeli - való feltöltés minden esetben a személyes kvóta terhére történik. Amennyiben a kvóta 0 Kb, úgy értelemszerűen nem lehet feltölteni. Oktatói és hallgatói kvóta mérete intézményi hatáskörbe tartozik.


Hogyan lehet az új CooSpace-ben dokumentumot feltölteni színtérbe? 

Az új CooSpace a dokumentumok hatékonyabb és áttekinthetőbb kezelhetősége céljából mapparendszert használ. Ezért feltöltés előtt létre kell hozni egy mappát a színtérben. Ehhez kattintson a színtér tetején az "Új eszköz" gombra, majd a listából válassza az "Új mappa" ikont. A létrehozott mappában a felül található "Feltöltés" ikonnal tud dokumentumokat feltölteni (egyszerre akár többet is).


Hogyan lehet az új CooSpace-ben saját dokumentumokból dokumentumot becsatolni színtérbe? 

Beszúrás előtt létre kell hozni egy mappát a színtérben. Ehhez kattintson a színtér tetején az "Új eszköz" gombra, majd a listából válassza az "Új mappa" ikont. A létrehozott mappában a felül található "Beszúrás" ikonnal tud dokumentumokat becsatolni a sajátjai közül (egyszerre akár többet is). A saját dokumentumok oldaláról a funkció az új verzióban nem elérhető.


Mely kurzusokhoz jön létre automatikusan szintér?
Beállítástól függő, de a legtöbb intézményben azokhoz, amelynek van nem törölt, zárolt kurzuskódja.


Egyik tárgyamnál, ahol két csoportra vagyunk osztva, a másik csoport feladat feltöltési helyeit is úgy mutatja nekem a rendszer, mintha oda is kellene még feltöltenem megoldást.
Az Ön által említett jelenség oka valószínűleg az, hogy az oktató a feladathoz szerepkör szerint rendelte Önöket, mint beadókat, nem pedig egyénenként a csoportbeosztásnak megfelelően.


Zavaró dolog, hogy a feladatfeltöltési helyre feltöltött dokumentumot nem lehet kitörölni, ha hibás dokumentumot töltöttem fel.
A feladatkiírásra feltöltött dokumentumokat nem lehet kitörölni minőségbiztosítási okokból (ez olyan lenne, mintha a tanárnak papíron beadott dolgozatát kivenné a tanár fiókjából). Ha véletlenül rossz fájlt töltött fel egy feladathoz, nyugodtan feltöltheti a jó fájlt (amennyiben az oktató nem állította be az ezt tiltó kapcsolót), és a kísérő szövegbe írja bele, hogy az első fájl nem tekintendő beadásnak.


Hogyan érhető el, hogy egy adott színteret ne mutasson a rendszer?
A színtérlistában az adott színtér sorának jobb oldaán lévő színkategóriát állítsa rejtettre.


Azokat a színtereket is látni szeretném, amelyek nem tartoznak a képzési körömbe.
A CooSpace-ben mindenki csak azokhoz a színterekhez fér hozzá, amelyekhez valamilyen szerepkörben felhasználóként hozzárendelődött a kurzusfelvételek alapján, vagy amelyekhez kézzel hozzárendelték. Továbbá létezhetnek olyan színterek, ahova jelentkezni lehet, s visszaigazolás után már hozzáférhet az adott színtérhez.


A belépési azonosítómat még hallgatóként kaptam, de már oktató vagyok. Hogyan lehetséges jogosultságom oktatói szintűvé tétele?
A CooSpace a jogosultságokat a tanulmányi rendszerből veszi át, így ott kell végrehajtani a módosítást. Ezt a kari üzemeltetési csoporttól kell kérnie, mert a jogosultságok kiosztása intézményi hatáskörben van. Ha ott megtörtént a beállítás, akkor legkésőbb másnapra a CooSpace-ben is rendelkezni fog oktatói jogosultságokkal.


Nem tudok kurzusmail-t küldeni CooSpace-ben.
CooSpaceben ez nem lehetséges, mert a rendszer a másik irányból közelíti meg a kérdést: mindenki állíthatja azt, hogy milyen eseményekről kér e‑mailértesítést, és így értesül róluk. Alapértelmezés szerint a legtöbb esemény típusról küld a rendszer napi értesítést.
A hirdetőtábla eszköz segítségével lehet információt közölni a kurzus hallgatóival.