Eszközökről általában

Az eszközök általános jellemzőiÚj eszköz létrehozása

Új eszköz létrehozásához kattintson az "Új eszköz" gombra a színtér bal oldali menüjében. Az alábbi eszközök állnak rendelkezésére: 

eszkozok_osszes.png


Ha az egeret rajta tartja az adott eszközön, akkor megjelenik felugró ablakban egy rövid leírás az eszközről. Kattintson a kívánt eszköz gombjára, majd ezután megjelenik az eszköz létrehozás varázsló, melyet az alábbiakban mutatunk be.

 

1. Helyérzékeny súgó

Az adott eszközzel kapcsolatos súgó oldal eléréséhez kattintson az eszköz címsorának jobb oldalán lévő "?" ikonra.

eszkoz_sugo.png


 

2. Eszköz résztvevőinek megtekintése

Az adott eszköz résztvevőit és azok jogosultságát (eszközhasználatban betöltött szerepét) tekintheti meg, ha az eszköz felső menüjében a "Résztvevők" ikonra kattint.

eszkozok:eszkoz reszvevoi.png

 


3. Eszköz egyedi esemény-értesítő beállításai

A profilban megadott általános esemény-értesítő beállítástól az egyes eszközökre vonatkozóan lehetséges eltérő beállítást megadni. Ha az általános beállítás szerint az adott eszköztípushoz kötődő eseményről kérünk értesítést, de a konkrét eszköz esetében nem szeretnénk, akkor ezt megtehetjük, és fordítva is. Ennek beállításához kattintson az eszköz felső menüjében az "Értesítési beállítások" ikonra.

eszkozok:ertesitesi beallitasok.png


Ekkor megjelenik az adott eszköztípusra vonatkozó események listája úgy, hogy a beállítások az általános beállításban megadott értékeket tartalmazzák. Állítsa be a kívánt módon az értesítéseket, majd nyomja meg a "Mentés" gombot.

 


4. Eszköz beállítása

Az eszköz létrehozáskor megadott beállítások megtekintéséhez és/vagy módosításához kattintson az eszköz felső menüjében a "fogaskerék" ikonra.

eszkozok:eszkoz beallitasa.png


Ekkor megjelenik a létrehozáskor megismert varázsló, amiben a paraméterek módosíthatóak, illetve utólag is megadhatóak.

 


5. Eszköz törlése

Eszköz törléséhez kattintson az eszköz bal oldali menüjében az "X" ikonra.

eszkozok:eszkoz torlese.png


Ekkor egy megerősítő kérdés jelenik meg. Ha valóban törölni szeretné az eszközt teljes tartalmával együtt, akkor kattintson az "OK"-ra.