Létrehozás, feltöltés

A Mappa eszközbe egyszerűen lehet fájlokat feltölteni és mappákat létrehozni.

Új fájl(ok) feltöltéséhez  kattintson a főképernyőn a "fájl csatolás" gombra. Így megjelenik a feltöltési ablak, ahova behúzhatja, vagy tallózhatja a feltölteni kívánt fájlokat. 


mappa_uj_fajl.png

Használhatja a "kérem, húzza ide a fájlokat a feltöltéshez" mezőt is, mert az ide húzott fájlok automatikusan bekerülnek a mappába.

Lehetőség van még további új elemek létrehozására, a bal oldali menüsorban.

mappa_uj.png

Hozzon létre almappákat a nagyobb rendszerezettség érdekében, de új almappa létrehozásához először navigáljon abba a mappába, amelyben az almappát létre kívánja hozni. Kattintson az 'Új...' alatt az 'almappa' menüpontra. Adja meg az új almappa nevét, és kattintással beléphet az új almappába, ahol a fentiek szerint tölthet fel fájlokat. 

Irodalomjegyzékhez lehetőség van könyvek metaadatait feltölteni a bal oldali menü "Új..." pontján belül a "könyv"  lehetőséget választva. Itt megadhatjuk a könyv ISBN számát, amely alapján a rendszer automatikusan kitölti a könyv adatait. 

Lehetőség van könyvfejezeteket és folyóiratokat is mappákba rendezni ugyanezzel a módszerrel, illetve külső linkekből linkgyűjteményt készíteni. 

A mappához hozzáadható elemek közül az utolsó a "tananyag", amelyről az alábbiakban részletesen írunk. 

Tananyag

A SCORM típusú tananyag szerkesztésének folyamatát ismerheti meg ebben a menüpontban.