Fórum

A fórum, mint az online környezetek legnépszerűbb kommunikációs formája, arra alkalmas, hogy témakörök (topikok) mentén párbeszédet folytathassanak egymással a színtér résztvevői (oktató-hallgatók, hallgatók-hallgatók). Fórum létrehozásakor lehetőségünk van a jogosultságok beállítására, vagyis arra, hogy kik lehetnek az adott fórum hozzászólói és moderátorai. Fórumbejegyzés szerkesztésekor fájlt csatolhatunk a szöveg mellé, és videót is beágyazhatunk a szövegbe. A fórum alkalmas a hallgatói kérdések egy helyen való kezelésére, a segítségnyújtásra, kérdések és javaslatok konstruktív megvitatására, vagy akár az órai reflexiók megbeszélésére is.


A Fórum eszköz

A fórumok elérése

A színtér fórumai a "Fórumok" pont alatt találhatóak.

Utolsó hozzászólás módosítása

Amennyiben a fórum beállításai lehetővé teszik, a saját utolsó hozzászólás módosítható addig, amíg nem keletkezik újabb hozzászólás.

Csatolt fájl törlése saját hozzászólásból

Ha a fórum létrehozója úgy rendelkezett, akkor a hozzászólásainkból utólag is törölhetjük a csatolt fájlokat.

Válaszok és előzmények

Minden hozzászólás alatt található egy „Válaszolok” felirat. Erre a feliratra kattintva válaszolhat az adott hozzászólásra.

Fórum moderálása

Amennyiben Ön kapott egy fórumban moderálási jogot, úgy lehetősége van a fórum hozzászólásait elrejteni. Továbbá, ha a fórum tulajdonosa úgy rendelkezett, akkor a fórum moderátorai módosíthatják és törölhetik a hozzászólásokat, illetve csatolmányokat is törölhetnek a hozzászólásokból.

Címkék: csatolás, fórum, hozzászólás, like, üzenet