Feladat

A Feladat nevű eszköz arra ad lehetőséget, hogy a hallgatók által készített beadandókat egy közös elektronikus felületen kezeljük. A feladat kiírásakor az oktató előre beállíthatja a feladat megjelenésének dátumát, a beadásának végső határidejét, valamint azt is, hogy milyen értékelési módot szeretne alkalmazni (jegy, pont, minősítés). 


Hallgatóknak 

 

Feladat eszköz hallgatóknak

Oktatóknak

A feladat eszköz oktatóknak

 

A rendszer dokumentálja, hogy mely hallgató adta már be a feladatát, és melyik nem, továbbá azt is nyilvántartja, hogy az adott feladat értékelése megtörtént-e már vagy sem. A beadott feladatokat, fájlokat az értékelő személy egy csomagban (zip) letöltheti magának a felületről. Az értékelés során lehetőség nyílik az előre beállított kritérium (pont, jegy, minősítés) mellett hosszabb-rövidebb szöveges értékelés megírására is. A beadott munka értékelése csak akkor válik a hallgató számára láthatóvá, ha az oktató a közzétételi lehetőséggel élve nyilvánossá teszi azt. Ez a funkció akkor praktikus, ha az oktatói értékelés napokon át tart, viszont az eredményeket nem folyamatosan, hanem egyszerre, egy időben szeretnénk minden hallgató számára elérhetővé tenni.

A nem megfelelő, nem értékelhető beadott feladatot „átdolgozandó” státuszba is helyezhetjük, amikor is a hallgatónak megjegyzésben jelezhetjük, hogy a feladatban mit javítson vagy egészítsen ki.

A feladat beadása és értékelése mentén az érintettek a „Dialógusban” folytathatnak párbeszédet egymással. A Feladat eszköz értékelési funkciója akkor is használható, ha egyébként nincs a felületen, vagy máshol történik meg a tényleges fájlbeadás a hallgatók részéről: így például a papíralapon megírt zárthelyi dolgozatok eredménye is vezethető a Feladat eszköz segítségével.   

 

A feladatok elérése

A színtér feladatai a színtér főoldalán a 'Feladatok' pont alatt találhatóak, határidővel és státusszal.

Konzultáció, feladatbeadás és eredmény

Egy adott feladat esetében kétféle üzenetet írhat: vagy hozzászólást ír, amelyben például kérdez valamit a feladattal kapcsolatban a feladat kiírójától, vagy pedig ténylegesen beadja a feladatot (akár fájlt csatolva, akár csak szöveges üzenetet írva, a kiírt feladattól függően).

Értesítések

A profil oldalon megadott általános eseményértesítő beállításoktól konkrét eszközökben van lehetőség eltérni.

 

Kiíróknak, kiértékelőknek

 

Feladatok elérése oktatók számára

A színtér feladatai a színtér főoldalán a 'Feladatok' pont alatt találhatóak határidővel és státusszal, melyben a javítandó dolgozatok száma van jelölve.

Résztvevők megtekintése

Ha szeretné látni, hogy kik a teljesítői és kiértékelői a feladatnak, akkor kattintson a „Résztvevők” ikonra a bal oldali menüben. Ekkor megjelennek szerepkörönként a résztvevők.

Hirdetmény, statisztika, megoldások letöltése

A "Feladat" eszközben lévő lehetőségeket az adott feladat főoldalának bal oldali menüjében találja. 

Értékelés

A névsorban vastagon szedett betűvel szerepel az a teljesítő, akinek a dialógusában történt valami az oktató utolsó látogatása óta (dolgozat beadás vagy megjegyzés a hallgatótól).

Csak eredmények közlése (ha nincs beadás)

A CooSpaceben lehetőség van arra a feladat eszköz segítségével, hogy nem feladatbeadáshoz kötött értékelést tegyünk közzé a hallgatók számára: például papír alapon megírt zárthelyi dolgozat eredményeit.