CSMS

A CooSpace Messaging System segítségével a CooSpace bármelyik felhasználójának küldhet instant személyes üzenetet.

Üzenetküldés a CooSpace-ben

Beérkezett üzenetek

Az új olvasatlan üzenetek a baloldali menüben a CSMS fejléc alatt láthatóak. A már elolvasott üzenetek ezen a ponton nem láthatóak.

 26.png


Üzenet elolvasása és megválaszolása

Elolvasáshoz kattintson a küldő nevére. Ekkor egy kis felugró ablakban láthatja az üzenet tartalmát, és az esetleges előzmények egy részét is.

Válaszoláshoz kattintson bele a beviteli mezőbe, írja meg az üzenetét, majd kattintosn a "Küldés" gombra.

 


Üzenet írása új címzettnek

Ha Ön szeretne üzenetváltást kezdeményezni egy felhasználóval akkor két módon teheti ezt meg.

 

1.  Keresse meg őt a CooSpace bármely pontján (színtér résztvevők, eszköz résztvevők), majd álljon rá az egérmutatóval a nevére, ekkor a megjelenő ablakban lát egy "CSMS küldése" gombot, amire rákattintva írhat neki.

Képernyőfotó 2015-02-16 - 12.48.26.png


Képernyőfotó 2015-02-16 - 12.49.27.png


 

2. A teljes nézetben (a felső menüben az üzenetek fejlécre kattintva érhető el) felül található listából válassza ki a címzettet vagy a beviteli mezőbe kezdje el begépelni az illető nevét. Találat esetén írja meg az üzenetet a kereső alatti beviteli felületen, és küldje el.


27.png


Ha nem találja meg a címzettet a listában és keresővel sem, akkor vagy elgépelte a nevet, vagy nem tartozik a felhasználó az Ön ismeretségi halmazába, amit a rendszer a közös színterek száma alapján állít elő. Utóbbi esetben ennek a felhasználónak csak 1. pontban leírtak szerint tud üzenetet küldeni.

 

A teljes nézetben az összes eddigi üzenetváltást láthatja.


Az adott üzenetváltásban mindig a legfrisebb fogadott vagy küldött üzenet látszik. Az üzenet szövegére kattintva megjelenik a teljes üzenetváltás.

Az üzenet küldésének illetve fogadásának dátuma és az olvasottságra vonatkozó információ minden üzenet mellett látszik jobb oldalon.

Válasz írásához csak kattintson bele a beviteli mezőbe és már írhatja is az üzenetet, amit a "Küldés" gombbal tud elküldeni. Felhasználó tiltása


Amennyiben van olyan felhasználó, akitől a továbbiakban nem szeretne üzenetet kapni, akkor jobb oldali menüben kattintson a "Felhasználó tiltása" menüpontra. 

csms_felh_tilt.png

A letiltott felhasználó a továbbiakban nem fog tudni CSMS-t küldeni önnek, egészen addig, amíg a tiltást ön fel nem oldja.