Műveletek

A színtérmappákban számos műveletet végezhetünk egy-egy fájllal.

A fájlra jobb egérgombbal kattintva megjelennek a fájlműveletek: átnevezés, korábbi változatok, másolás, linkelés, küldés, áthelyezés, törlés.mappa_muveletek.pngÁtnevezés: A Mappában lévő fájlokat és mappákat lehetőség van átnevezni. Ehhez kattintson az 'Átnevezés' gombra és a fájlnév szerkeszthetővé válik. 

Korábbi változatok: Listázva megtekinthetők a fájl korábbi változatai, időrendi sorrendben, a legfrissebb a lista tetején található.

Másolás: A fájlt vagy mappát másolhatjuk más helyekre a CooSpace-n belül. Ehhez kattintson a 'Másolás' gombra, és a felugró ablakban válassza ki, hogy a kijelölt fájlt vagy mappát hova szeretné másolni. Ezzel a funkcióval a fájl az eredeti mappában is megmarad. 


Linkelés: A Linkelés funkcióval egyszerűen gyors elérést adhatunk más eszközök vagy színterek résztvevőinek egy adott mappaelemhez való hozzáféréshez. Ha a Linkelés eszközzel belinkelünk egy fájlt egy másik színtérbe, azok a felhasználók is hozzáférést kapnak a fájlhoz, akiknek a fájl forrásszínteréhez nincsen hozzáférésük. 

Küldés: Fájlokat küldhetünk CSMS-ben más felhasználóknak, azonban mappákat nem. Kattintson a 'Küldés' gombra, és jelöljük ki a címzettet. 

Áthelyezés: Fájlok és mappák áthelyezésére van lehetőség, ha rákattintunk az 'Áthelyezés' menüre, és kijelöljük, hogy melyik színtérbe szeretnénk áthelyezni a fájlt. Az eredeti mappában a fájl így már nem lesz megtalálható. 

Törlés: A törléssel a fájlok a Lomtárba kerülnek. A Lomtárról bővebben lásd itt. 

Kulcsszavakat is van lehetőség megadni: kattintsunk a "címkék" mezőre, és írjuk be a kulcsszavakat.