Szinkronbeállítások

A szinkronbeállítások menüben különböző feltételek mentén adhatunk hozzá résztvevőket a színtérhez. A feltétel lehet bármilyen adat, amelyet a felhasználókról a vállalat HR-rendszere vagy az oktatási intézmény adatbázisai tárolnak és szinkronizálnak a CooSpace rendszerrel. Ezzel a funkcióval egyszerűen adhatunk hozzá olyan felhasználókat, akik mind megfelelnek bizonyos feltételeknek. Például ha az összes férfi biológushallgatót szeretnénk hozzáadni a színtérhez, a csoporttagság alapú tagszinkronnal ez egyszerűen és gyorsan megvalósítható, mivel a rendszer válogatja ki a feltételeknek megfelelő felhasználókat. 

A tagszinkron beállításához a színtér bal oldali menüjében kattintson a Színtérműveletek pontra, és az almenük közül válassza ki a Szinkronbeállítások pontot. 

Képernyőfotó 2016-03-11 - 15.04.06.png

A Tagszinkron cím alatt a legördülő menüben válassza ki a Csoporttagság opciót. Ekkor válik elérhetővé a résztvevők csoporttagság alapján történő szinkronizálása. 

Képernyőfotó 2016-03-11 - 15.04.18.png

A megjelenő listában láthatóak a színtérben megtalálható szerepkörök (hallgató, oktató, stb.), és mindegyik sor mellett a Feltételcsoport hozzáadása gomb.  


Képernyőfotó 2016-03-11 - 15.04.25.png

Feltételcsoport: azok a feltételek (pl. férfi, pénztáros, nincs beosztottja) tetszőleges kombinációja, amely felhasználókat hozzá szeretnénk adni. Fontos megjegyezni, hogy több feltételcsoport hozható létre mindegyik szerepkörhöz; amennyiben például a női biológushallgatókat és a férfi villamosmérnök-hallgatókat szeretnénk egy színtérbe tenni hallgatóként, két feltételcsoportot kell létrehoznunk a 'hallgató' szerepkör mellett, így mindkét feltételcsoportnak megfelelő felhasználók egymástól függetlenül bekerülnek a színtérbe. 

Nyomja meg amellett a szerepkör melletti 'Feltételcsoport hozzáadása' gombot, amelybe tagokat szeretne szinkronizálni. Ekkor megjelenik egy doboz, amelyben megadhatja az 1. feltételcsoport feltételeit. Példánkban az 1. feltételcsoportba azokat a fehasználókat szeretnénk kiválasztani, akik egyszerre nők és biológushallgatók. ehhez a Csoport legördülő menüjében válasszuk ki azt a kategóriát (vagyis csoporttípust) amely alapján meg szeretnénk határozni az első feltételt (nő). 

Képernyőfotó 2016-03-11 - 15.04.49.png

Képernyőfotó 2016-03-11 - 15.04.57.png


Miután kiválasztottuk a Nem csoporttípust, a második legürdülő menüben az elemek között automatikusan ennek a csoporttípusnak a lehetséges elemei jelennek meg (férfi, nő), amelyből válasszuk ki a megfelelőt. A feltétel - Nem: Nő - így megjelenik az 1. feltételcsoport dobozában, mint hozzáadott feltétel. 

Képernyőfotó 2016-03-11 - 15.06.09.png

A rendszer az adott feltétel hozzáadása után a doboz jobb felső sarkában megjeleníti, hogy hány találatot eredményezett a feltétel, tehát hány felhasználó adható a feltétel alapján hozzá a színtérhez, akiknek névsorát is megtekintheti, ha a kurzorral a számra kattint. 

Képernyőfotó 2016-03-11 - 15.08.17.png

Már hozzáadott feltétel törléséhez vigye a kurzort a törölni kívánt feltétel fölé, és a jobb oldalon megjelenő 'X'-re kattintva tudja törölni a feltételt. 

Amennyiben további feltételcsoportokat szeretne hozzáadni, a hozzáadott feltételek alatt nyomja meg a szerepkörhöz tartozó Feltételcsoport hozzáadása gombot - így megjelenik a 2. feltételcsoport doboza, ahol a további, hallgatóként hozzáadni kívánt felhasználók csoporttagságait határozhatjuk meg; ez esetben a férfi villamosmérnök-hallgatókét.

Képernyőfotó 2016-03-11 - 15.12.19.png


Képernyőfotó 2016-03-11 - 15.15.01.png


Amennyiben végzett a hallgatók hozzáadásával, az oktató szerepkörbe ugyanilyen módszerrel tudunk hozzáadni felhasználókat, illetve színtértípustól függetlenül minden szerepkör esetén ugyanígy tudunk hozzáadni feltételeket. 

Amennyiben végzett a feltételek meghatározásával, az oldal alján található Mentés gombbal lehetéges elmenteni a feltételeket, azonban ezzel még a felhasználók nem szinkronizálódnak automatikusan. 

A szinkronizáláshoz nyomja meg a Szinkronizálás most! gombot az oldal tetején, és a rendszer szinkronizálja a felhasználókat, akik a korábban meghatározott szerepkörökbe kerülnek be, amelyről e-mail értesítést is kapnak.  


Képernyőfotó 2016-03-11 - 15.18.37.png