Beállítások és felvétel indítása


A képernyőkép rögzítése lehetőséggel olyan videofelvételeket érdemes készítenie, ahol egy szoftver, egy alkalmazás használatával szeretne ismereteket átadni, vagy szemléltetni valamit. Ezért mielőtt a videoprezentációs programot elindítja, javasolt a szoftver(ek), alkalmazás(ok) megnyitása, előkészítése, még a felvétel elindítása előtt!


Képernyőkép rögzítéséhez nyomja meg a "Képernyőkép rögzítésével" gombot! A megnyíló ablakban álítsa be az alábbi paramétereket!

vprez_kk_kimeneti.png

  • Kimeneti fájl: azt az elérési útvonalat jeleníti meg, ahová az elkészült videoprezentáció el lesz mentve. A  mentés helyének módosításához nyomja meg a "Cél módosítása" gombot. 
  • Kamerakép forrása: Válassza ki a legördülő listából azt az eszközt (kamerát), amely a kameraképet biztosítja a felvétel során.
  • Hang forrása: Válassza ki a legördülő listából azt az eszközt (mikrofont), amely a hangforrást biztosítja a felvétel során.

Amennyiben végzett a beállításokkal, nyomja meg a "Felvétel indítása" gombot!

Ezt követően a felvétel automatikusan elindul, 3 másodperc visszaszámlálást követően!


A felvétel leállítását követően egy 3 lépésből álló mentési folyamatot végez a program, amelynek aktuális állapotát a képernyő legalsó sorában látja. Amíg a számítógép ezt a folyamatot végzi, addig kérjük, türelmesen várjon. Ha elkészült a folyamat, akkor erről egy felugró ablak értesíti a felhasználót. Ezt követően a rögzített videoprezentáció szerkesztése következik!