Új feladat kiírása

1. A színtér főoldalán kattintson az "Új eszköz" gombra, majd a "Feladat"-ra.

Unknown-1.png
 


feladat.png

 
2. A felugró új eszköz létrehozása varázslóban töltse ki a létrehozandó feladat adatait, majd kattintson a „Tovább” gombra vagy a „Kész” gombra, ha a további beállítások lehetőségével nem akar élni.

Unknown-2.pngFeladat címe:A feladat címe, mely a tagok számára a listában megjelenik. Kötelezően kitöltendő.
Határidő:Ez a határidő jelenik meg a teljesítőknek.
Végső határidő:Ez a határidő az, ami után már nem lehet feladatot beadni. Javasoljuk, hogy legyen ugyanannyi, mint határidő, vagy későbbi. A végső határidő nem kerül kijelzésre a teljesítőknek.
Javítási határidő:Ez a dátum tájékoztató céllal megjelenik meg a teljesítők képernyőjén. Későbbi kell legyen, mint a határidő!
Értékelés típusa:Itt választhatjuk ki, hogy a feladat beadása után milyen módon kívánjuk értékelni.
Teljesítők:Teljesítői hozzárendelés a kiválasztott színtérszerepkörű színtér résztvevőknek.
Értékelők:Értékelői jogosultság a kiválasztott színtérszerepkörű színtér résztvevőknek.
Egyedi beállításokA fenti két jogosultság kör egyedi (személyenkénti) illetve több színtérszerepkör alapján történő beállítása itt lehetséges.
Feladat leírása:A feladat rövid leírása.
Feladat címkéi:Címkék, melyek alapján – többek között - a kereső keresni tud.
Megjelenítés ekkortól:Ettől az időponttól látható a feladat a teljesítők számára..
Rejtett:Bekapcsolása esetén a feladat nem látható a kitöltők számára.
Teljesítők láthatják egymás dialógusát:Három beállítási szint szerint szabályozható, hogy a feladat beadói látják-e egymás beadott munkáit.
Feladatbeadáshoz szükséges:Szöveg esetén a feladatot a CooSpace felületén kell megírni, fájl esetében pedig bármilyen típusú fájl feltölthető.
Teljesítő beadás után írhat még:A konzultációs dialógusba a feladat beadása is után írhat még a teljesítő, ha ez be van kapcsolva. Így engedélyezhető az, hogy határidőn belül akár többször is adjon be feladatot a teljesítő (vagy többször is írhasson megjegyzést).
Teljesítő értékelés után írhat még:A konzultációs dialógusba értékelés után írhat még a teljesítő, ha be van kapcsolva.
Nincs dialógus, csak gyors értékelés:Nincs konzultációs dialógus, a teljesítők nem adnak be feladatot, hanem csak értékelés történik (listásan) - pl. papíralapú ZH elektronikus értékelése.

 

Teljesítők és kiértékelők kijelölése


Az új feladat varázsló első lépésében meg kell adnunk, hogy a színtér résztvevői közül kik a teljesítők és kik a kiértékelők a feladatnál. Ez történhet a színtérben betöltött szerepkörök alapján vagy személyenként.
Ha a teljesítőket egy szerepkörbe lehet sorolni, például a színtér hallgatói, akkor a legördülő listából válassza ki a „Hallgatók” sort.
Ha az olvasók nem tartoznak egy színtérszerepkörbe, akkor a „Egyedi beállítások”-ra kattintson. Ekkor az alábbi felület jelenik meg.

 
Nagyon sok színtér résztvevő esetén javasolt alkalmazni a szerepkörök mellett található szűrőt, mellyel a nevek kezdőbetűire lehet szűrni.
A pipákat a teljesítők a szerepkörök illetve személyek neve elé téve az alábbi kombinációban is hozzárendelhetőek a hirdetőtáblához az olvasók:
- egynél több szerepkörbe sorolható színtér résztvevők kiválasztása (az adott szerepkörök mellé kell pipát tenni)
- egy szerepkör és további abba a szerepkörbe nem tartozó színtér résztvevők kiválasztása (az adott szerepkör mellé és a nevek mellé kell pipát tenni)
- egy szerepkörű résztvevők kiválasztása kivéve adott színtérrésztvevő (az adott szerepkör mellé kell pipát tenni, majd a megfelelő személyek neve mellől elvenni a pipát)
- csak név alapján történő felvétel (csak a megfelelő nevek mellé kell pipát tenni)
- az itt leírt lehetőségek értelemszerű kombinációja is alkalmazható
A feladat kiértékelőinek kijelölése hasonlóan történik.

 

Fájl csatolása a kiírt feladathoz

 

Ha szeretne fájlt is csatolni a kiírt feladathoz, akkor a kiírás után a feladat főoldalán kattintson a "Hirdetmények" gombra.

Unknown.png


A megjelenő felületen a feladattal kapcsolatos hirdetményt tehet közzé, melyhez fájlt is csatolhat a "gémkapocs" ikonnal.

 

Címkék: létrehozás, feladat